Secondary

The Secondary School gives students a supportive, yet challenging learning environment, helping them acquire lifelong skills. The curriculum is designed to ensure that all students receive a broad, balanced and clearly articulated learning environment, building upon the foundations laid in Middle Years. Students are prepared for the internationally recognised IGCSE and IB Diploma programmes through exciting, application based class room teaching and learning.

We nurture students to become intellectually curious, creative, respectful, caring and discerning young adults, conscious of their responsibility to the community and their environment.

Lesson Timings
LESSON 1 8:00 – 8:40 am
Break 8:40 – 8:50 am
LESSON 2 8:50 – 9:30 am
Break 9:30 – 9:40 am
LESSON 3 9:40 – 10:20 am
Break 10:20 – 10:30 am
LESSON 4 10:30 – 11:10 am
Break 11:10 – 11:20 am
LESSON 5 11:20 am – 12:00 pm
LUNCH 12:00 – 12:30 pm
LESSON 6 12:30 – 1:10 pm
Break 1:10 – 1:20 pm
LESSON 7 1:20 – 2:00 pm
Break 2:00 – 2:10 pm
LESSON 8 2:10 – 2:50 pm

Lesson Timings
Registration 7.55 am – 8.05 am (10 minutes)
LESSON 1 8.05 am – 8.50 am (45 minutes)
LESSON 2 8.50 am – 9.35 am (45 minutes)
SHORT BREAK 9.35 am – 9.55 am (20 minutes)
LESSON 3 9.55 am – 10.40 am (45 minutes)
LESSON 4 10.40 am – 11.25 am (45 minutes)
LESSON 5 11.25 am – 12.10 pm (45 minutes)
LUNCH BREAK 12.10 pm – 12.50 pm (40 minutes)
LESSON 6 12.50 pm – 1.35 pm (45 minutes)
LESSON 7 1.35 pm – 2.20 pm (45 minutes)
End of school day for Years 7 - 11 on Tuesday, Thursday and Friday
End of school day for Years 12 & 13 (IB) on Tuesday and Thursday
LESSON 8 2.20 pm –3.10 pm (50 minutes)
End of school day for Years 7 - 11 on Monday and Wednesday
(Afternoon enrichment activities for Years 7 - 9
will be held during this lesson on Mondays and Wednesdays)
End of school day for Years 12 & 13 (IB) on Monday, Wednesday & Friday