Primary

Primary school follows the National Curriculum of England and ensures that students moving to other international schools have an easy transition with the demands of the curriculum.

We believe that all students should benefit from the rich experiences that life in India provides and have adapted the curriculum to maximise the opportunities which exist here.

A strong emphasis on honesty, pride and integrity is tied in with the school Learner Profile attributes. With our strong well-defined curriculum, students grow into being well-rounded, happy and responsible people.

Lesson Timings
LESSON 1 8.00 – 8.30 am
Break 8.30 – 9.00 am
LESSON 2 9.00 – 9.30 am
Break 9.30 – 10.30 am
LESSON 3 10.30 – 11.00 am
Lunch break 11.00 am – 12.00 pm
1.1 parent/child interactions 12.00 – 1.00 pm
Optional specialists 1.00 – 1.30 pm

Lesson Timings
LESSON 1 8.00 – 8.40 am
Break 8.40 – 9.00 am
LESSON 2 9.00 – 9.40 am
Break 9.40 – 10.20 am
LESSON 3 10.20 – 11.00 am
Lunch break 11.00 – 11.30 am
LESSON 4 Class social time 11.30 – 11.45 am
Break 11.45 am – 12.00 pm
1.1 meetings 12.00 – 12.30 pm
Specialist lesson 12.30 – 1.10 pm
1.1 Scheduled meetings 1.15 – 2.10 pm

Lesson Timings
LESSON 1 8.00 – 8.40 am
Break 8.40 – 9.00 am
LESSON 2 9.00 – 9.40 am
Break 9.40 – 10.10 am
LESSON 3 10.10 – 10.50 am
Lunch break 10.50 – 11.40 am
LESSON 4 (Specialist 1) 11.40 am – 12.20 pm
Break 12.20 – 12.30 pm
Class Social time 12.30 – 12.45 pm
1.1 Scheduled meetings 12.45 – 1.20 pm
LESSON 5 (Specialist 2) 1.20 – 2.00 pm
1.1 Scheduled meetings 2.00 – 3.00 pm

Lesson Timings
LESSON 1 8.00 – 8.40 am
Break 8.40 – 8.50 am
LESSON 2 8.50 – 9.30 am
Break 9.30 – 9.40 am
LESSON 3 9.40 – 10.20 am
Break 10.20 – 10.30 am
LESSON 4 10.30 – 11.10 am
Lunch break 11.10 – 11.40 am
LESSON 5 11.40 am – 12.20 pm
Break 12.20 – 12.30 pm
LESSON 6 12.30 – 1.10 pm
Break 1.10 – 1.20 pm
LESSON 7 1.20 – 2.00 pm
Break 2.00 – 2.10 pm
1.1 Scheduled meeting with teachers 2.10 – 3.20 pm

Lesson Timings
Registration 7.55 - 8.05 am (10 minutes)
Active Learning 8.05 - 8.50 am (45 minutes)
8.50 - 9.35 am (45 minutes)
Snack time 9.25am - 9.55 am (30 minutes)
L&S + Green Space 9.55 - 10.40 am (45 minutes)
Adult Led 10.40 - 11.25 am (45 minutes)
Lunch break / L Shape playground 11.25 am - 12.10 pm (45 minutes)
Rest / L Shape 12.10 – 12.30 pm (20 minutes)
Set Room 12.30 – 1.00 pm (30 minutes)
Wind Down 1.00 – 1.30 pm (30 minutes)
Carpet Time 1.30 – 1.45 pm (15 minutes)
Dispersal 1.45 - 2.00 pm (15 minutes)

Lesson Timings
Registration / Morning activities 7.55 – 8.05 am (10 minutes)
Lesson 1 8.05 – 8.50 am (45 minutes)
Lesson 2 8.50 – 9.25 am (35 minutes)
Short break + L shape playground 9.25 – 9.55 am (30 minutes)
Lesson 3 9.55 – 10.40 am (45 minutes)
Lesson 4 10.40 – 11.25 am (45 minutes)
Lunch + L shape playground 11.25 am – 12.10 pm (40 minutes)
Lesson 5 12.10 – 12.50 pm (45 minutes)
Green space 12.50 – 1.25 pm (35 minutes)
Lesson 6 1.25 – 2.00 pm (35 minutes)
Dispersal 2.00 – 2.10 pm (10 minutes)

Lesson Timings
Registration / Morning Mind Stretchers 7.55 am – 8.05 am (10 minutes)
Lesson 1 8.05 am – 8.50 am (45 minutes)
Lesson 2 8.50 am – 9.25 am (35 minutes)
Short break 9.25 am – 9.55 am (30 minutes)
Lesson 3 9.55 am – 10.40 am (45 minutes)
Lesson 4 10.40 am – 11.25 am (45 minutes)
Lunch break 11.25 am – 12.10 pm (40 minutes)
Lesson 5 12.10 pm – 12.50 pm (45 minutes)
Lesson 6 12.50 pm – 1.35 pm (45 minutes)
Lesson 7 1.35 pm – 2.20 pm (45 minutes)
Lesson 8 2.20 pm – 3.10 pm (50 minutes)
Curricular activities for Years 3-5, Monday & Wednesday